• Mine kaubale poodi järgi ja säästa transpordilt
  • Tasuta kojutarne tellimustele alates 80 EUR
  • Osta järelmaksuga

Alusta uut aastat puhta koduga. Kõik Biotos tooted -30%

Õunad – sügishooaja maitsvaimad puuviljad

Õunad – sügishooaja maitsvaimad puuviljad

Sügis tõi endaga lühemad päevad ja jahedamad ilmad ning õhtutest on saanud ideaalne aeg, mil olla köögis loominguline. Sõbralikud sügispäevad on ideaalne aeg, mil valmistada maitsvaid roogasid, mille jaoks suvel aega või koostisosi ei leidnud, toituda mitmekülgsemalt ning hoolitseda oma tervise ja figuuri eest. Kas õunte imeline lõhn vallutab ka sinu köögi?

Sügis tõi endaga lühemad päevad ja jahedamad ilmad ning õhtutest on saanud ideaalne aeg, mil olla köögis loominguline. Sõbralikud sügispäevad on ideaalne aeg, mil valmistada maitsvaid roogasid, mille jaoks suvel aega või koostisosi ei leidnud, toituda mitmekülgsemalt ning hoolitseda oma tervise ja figuuri eest. Kas õunte imeline lõhn vallutab ka sinu köögi?  

Sügis on õunte mõttes tõepoolest ideaalne aastaaeg, sest siis leiad neid kõikjalt. Kuid õunad ei ole pelgalt maitsev vahepala, vaid neid saab kasutada mitmetes kulinaarsetes naudingutes, mis sinu maitsemeeli ahvatlevad. Miks mitte kostitada oma sõpru ja perekonda ühega järgmistest roogadest?

Ahjus küpsetatud õunad

Maitsev ja äärmiselt lihtne maius, mille valmistamisele ei kulu palju aega. Sobib suurepäraselt magustoiduks, magusaks vahepalaks või enda kostitamiseks pikkadel külmadel talveõhtutel.

Koostisosad:

  • 4 suurt õuna;
  • 0,6 dl pruuni suhkrut;
  • 1 tl kaneeli;
  • 0,6 dl hakitud Kreeka pähkleid;
  • 0,6 dl hakitud rosinaid;
  • 1 sl võid;
  • 1,8 dl keevat vett.

Valmistamine:

  • kuumuta ahi 190 kraadini;
  • pese õunad, seejärel eemalda õunte alumiselt küljelt koor. Eemalda vars ja uurista südamik lusikaga välja; iga õuna keskel peaks olema umbes paari sentimeetrine auk;
  • sega väikses kausis suhkur, kaneel, rosinad ja pähklid;
  • aseta õunad küpsetuspannile, täida õõnsus seguga nja aseta peale veidi võid;
  • lisa pannile keev vesi nja tõsta pann ahju. Küpseta 30–40 minutit, kuni õunad on pehmed, kuid mitte veel liiga pehmed;
  • tõsta ahjupann ahjust välja nja keeruta õunu pannile jäänud kastmes;
  • tõsta õunad taldrikule ja serveeri vaniljejäätisega.

Õunakook

Õunakook on üks klassikalisemaid ja samas maitsvamaid retsepte. Pole midagi paremat kui magusa õunakoogi lõhn, mis külmal sügisõhtul keha ja hinge soojendab.

Koostisosad:

Täidise jaoks:

  • 1,2 dl suhkrut;
  • 1,5 sl jahu;
  • 0,5 tl kaneeli;
  • 4 tl võid;
  • 6 suurt õuna, kooritud ja viilutatud;
  • 3 sl sidrunimahla;
  • 1 tl vaniljeekstrakti.

Taigna jaoks:

  • 5 dl jahu;
  • 0,6 dl suhkrut;
  • 2 tl küpsetuspulbrit;
  • näpuotsatäis soola;
  • 2 sl võid;
  • 2 sl jämedalt hakitud ingverit;
  • ühe apelsini riivitud koor;
  • 2,5 dl koort.

Valmistamine:

  • täidise valmistamiseks sulata esmalt suurel pannil või, seejärel lisa õunaviilud, sidrunimahl, kaneel, suhkur ja jahu. Kuumuta osaliselt kaetuna, kuni segu muutub pehmeks; tavaliselt läheb selleks kümme minutit;
  • lisa vanilje, seejärel kalla segu võiga määritud koogivormi;
  • taigna valmistamiseks sega kõigepealt jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa või, seejärel sega, kuni segu muutub muredaks. Lisa ingver;
  • sega riivitud apelsinikoor koorega, seejärel lisa mure segu ning sega, kuni taigen on ühtlane;
  • sõtku tainast, seejärel rulli koogivormist veidi laiemalt lahti;
  • kata koogivorm taignaga ning eemalda taigna üleliigne osa, vajuta taignasse mõned augud, et aur küpsemise ajal välja pääseks, ning pintselda koorega;
  • küpseta umbes 10 minutit 230 °C juures. Alanda kuumus 190 kraadini ning küpseta veel 20–25 minutit;
  • serveeri kook kuumalt ja lisa veidi vahukoort.

Õuna puru

Maitsev ja kiiresti valmiv roog, mis muudab hallid sügispäevad mõnusamaks. Kui oled maitsnud soojade õunte ja külma jäätise kombinatsiooni, soovid, et sügis kestaks igavesti...

Koostisosad:

  • 7 kooritud ja tükeldatud õuna;
  • 4 sl sidrunimahla;
  • 0,5 tl vaniljet;
  • 2,5 dl pruuni suhkrut;
  • 0,5 tl kaneeli;
  • 2,5 dl kaerahelbeid;
  • 1,2 dl võid.

Valmistamine:

  • kuumuta ahi 190 kraadini;
  • sega õunad, sidrunimahl ja vanilje, seejärel laota segu küpsetusvormi;
  • sega pruun suhkur, kaneel ja kaerahelbed. Lisa või, seejärel kalla vormis olevate õunte peale;
  • küpseta umbes 45 minutit või kuni roa ülemine kiht on krõbe ja õunad pehmed;
  • serveeri kuumalt, lisa veidi vahukoort või vaniljejäätist.

Õunapirukad

Maitsva katte ja supertervislike õunte ideaalne kombinatsioon avaldab sulle kindlasti muljet. See lihtne magustoit on tõepoolest eriline ja seda armastavad nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Koostisosad:

Taigna jaoks:

  • 2 tl kuivpärmi;
  • 1,2 dl rasvata piima;
  • 6,2 dl jahu;
  • 0,6 dl suhkrut;
  • 2 sl mett;
  • 2 sl võid;
  • 0,5 tl soola;
  • 1 suur muna.

Täidise jaoks:

  • 1 sl võid;
  • 1 suur õun, kooritud ja väikesteks tükkideks lõigatud;
  • 0,6 dl õunamahla;
  • 0,5 tl kaneeli;

Katte jaoks:

  • 2,5 dl tuhksuhkrut;
  • 1 sl mett;
  • 4 sl õunamahla;
  • näpuotsatäis kaneeli.

 

Valmistamine:

  • taigna valmistamiseks lahusta kõigepealt pärm soojas piimas ja oota vähemalt viis minutit või kuni segu hakkab vahutama. Lisa pool kogust jahu, suhkur, mesi, või, sool ja muna, seejärel sega kõik ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu (jäta paar lusikatäit järgmiseks sammuks) ning sõtku taigen ühtlaseks;
  • taigna sõtkumise ajal lisa mõni lusikatäis jahu, et taigen käte külge kinni ei jääks;
  • aseta taigen suurde kaussi ja jäta pooleteiseks tunniks kerkima;
  • täidise valmistamiseks sulata kõigepealt pannil või, seejärel lisa õunad ning kuumuta umbes kolm minutit. Lisa õunamahl ja kaneel, seejärel kuumuta veel kolm minutit või kuni vedelik on peaaegu otsas. Võta pann tulelt ja jäta jahtuma;
  • sõtku tainast, jäta viieks minutiks seisma, seejärel jaga 12 võrdseks osaks. Rulli iga osa lahti, täida täidisega ja suru taigna otsad kokku, nii et moodustuks pall;
  • aseta pallid võiga määritud muffinivormi, nii et ääred on suunatud alla. Kui kõik pallid on vormis, kata need ning jäta veel 40 minutiks kerkima;
  • kuumuta ahi 200 kraadini, küpseta pallikesi umbes 20 minutit või kuni need on kuldpruunid;
  • sega kõik katte koostisosad ja vala pallikeste peale niipea, kui need on jahtunud, seejärel serveeri.
  • Erinevad maksemeetodid
    Maksta saad ülekannega internetipanga kaudu, Visa ja Mastercard krediitkaartidega, Liisi järelmaksuga ja sularahas kauba kättesaamisel.
  • Raha tagasi lubadus
    Kui sulle mingil põhjusel meie tooted ei meeldi, saad neid tagastada originaalpakendis 14 päeva jooksul peale ostu sooritamist. Kehtib ainult e-poes!
  • Helista meile!
    Kui sul on küsimusi või vajad abi ostu sooritamisel, helista meile telefonil 6 511 067 ja me aitame sind meeleldi!
  • 100% turvaline
    Studio Moderna e-poed on Eesti E-kaubanduse Liidu poolt tunnustatud turvaliseks ostukohtadeks. Me hindsame Sinu privaatsust.

Top Shop Eesti

Top Shopi e-pood. Tuntud kaubamärgid: Delimano, Dormeo, Walkmaxx, Wellneo, Liveactive. Siin leiate magamistoa- ja köögikaubad, spordi- ja vabaajakaubad, jalatsid ja riided ning palju muud.
Liitu meie uudiskirjaga