Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi
  • Mine kaubale poodi järgi ja säästa transpordilt
  • Tasuta kojutarne tellimustele alates 80 EUR
  • Osta järelmaksuga
Värskendavad tomatitoidud

Värskendavad tomatitoidud

Tomat on mahlane, punane, särav vili Lõuna-Ameerikast. See on meie köögi üks tähtsamaid ja ka huvitavamaid köögivilju.

Paradiisivili, mis armastab päikst: tomat meie köögis.

Tomat on mahlane, punane, särav vili Lõuna-Ameerikast. See on meie köögi üks tähtsamaid ja ka huvitavamaid köögivilju. Rikkaliku maitse ja kerge happelisuse tõttu sobib tomatit kasutada paljudes toitudes. Tomatit võib kasutada salatites, omaette roana või hoopis keeta ta kastmeks. Tänastes retseptides on kolm tomatitoitu, mis värskendavad iga ilmaga. Head isu! Bon appétit!

Tomat ja koor

Koorese tomati retsept

Koostisained:

  • 750 g värskeid tomateid
  • 2 sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl oliiviõli
  • 250 g vahukoort või köögikoort
  • punet
  • soola
  • pipart

Valmistamine:

  1. Vali välja väikesed tomatid.
  2. Pese tomateid hoolikalt, tee nende ülaossa ristlõige ja vala viljad keeva veega üle. Siis vala tomatitele külma vett ja koori.
  3. Tükelda küüslauk ja sibulad ning kuumuta veidikeses õlis.
  4. Lisa koor ning lase korralikult keema.
  5. Lisa pune ja kui koor hakkab paksenema, lisa natuke soola ja pipart.
  6. Lisa kastmele tomatid ja keera ettevaatlikult, nii et tomatid on üleni kastmega kaetud.
  7. Hauta kaane all umbes viis minutit.

Tomatit mozzarella juustuga

Mozzarellaste tomatite retsept

Koostisained:

  • 4 värsket tomatit
  • 80 g mozzarella juustu
  • oliiviõli
  • äädikat
  • soola
  • pipart
  • basiilikut
  • peterselli

Valmistamine:

  1. Pese ja tükelda tomatid.
  2. Nõruta mozzarella ja lõika tükid pooleks.
  3. Sega õli, äädikas, sool, pipar, hakitud basiilik ja petersell.
  4. Sega hästi läbi ja lisa mozzarella. Sega veel kord ning vala segu tomatitele.

Pasta tomatitega (makaronitoit)

Tagliatelle tomatikastme ja kitsejuustuga

Koostisained:

  • 100 g tagliatellesid
  • soola
  • 2 värsket tomatit
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl oliiviõli
  • tüümani
  • pipart
  • valget suhkrut
  • 50 g lambapiima juustu
  • basiilikut

Valmistamine:

  1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees, nõruta.
  2. Vala tomatitele keeva vett, koori ja tükelda.
  3. Kuumuta küüslauku ja tüümiani veidikeses õlis pannil. Lisa hakitud tomatid, sool, pipar, veidi suhkrut ja kuumuta mõni minut.
  4. Vala tomatikaste makaronidele, riputa peale kitsejuustust murtud tükikesi ja kaunista basiilikuga.